Kotileipomo Riikonen
Parasta paikallista maistuvaa
Tarina
Jo vuodesta 1976
Kotileipomo Riikonen on perustettu v. 1976, jolloin kotirouva ja viiden vilkkaan poikalapsen äiti Sirkka Riikonen aloitti leipomotoiminnan Kontiolahden Onttolassa. Leipomotilaksi remontoitiin omakotitalon siipirakennuksesta entinen autotalli. Aamuisin karjalanpiirakat leivottuaan Sirkka lähti itse myymään ne Joensuun torille.
Sukupolvi vaihtuu
Vuonna 1983 yritykseen tuli mukaan Sirkan poika Jorma Riikonen, viidestä vilkkaasta pojasta keskimmäinen. Kotileipomo Riikonen Ky siirtyi v. 1986 kokonaan Jorman omistukseen. Uudet toimitilat valmistuivat keväällä 1991 Kontiolahden Puntarikoskelle, noin 8 km päähän Joensuun keskustasta. Sirkka työskenteli poikansa yrityksessä vielä muutaman vuoden ja jäi sitten viettämään eläkepäiviään. Vuoden 2003 alusta yhtiö muuttui osakeyhtiöksi ja toimitusjohtajana jatkoi Jorma Riikonen.
Uusiin toimitiloihin
Vuonna 2012 avattiin sivuleipomo Kontiolahdelle Lehmoon, jossa valmistettiin munkkeja, sämpylöitä, baageleita, vesirinkeleitä ja lihapiirakoita. Kaksi erillistä leipomoa toi kuitenkin omat haasteensa ja niinpä v. 2015 heräsikin ajatus uusista, toimivista ja yhteisistä leipomotiloista. Kesällä 2016 Kontiolahden Lehmon leipomon laajentaminen starttasi käyntiin Kontiolahden kunnan isännöimänä rakennusprojektina, joka valmistui seuraavana vuonna 2017.
Tuotevalikoima
Kotileipomo Riikonen on alusta lähtien erikoistunut karjalanpiirakoiden, vatruskoiden, sultsinoiden, perunarieskojen ja kukkojen valmistukseen. Karjalanpiirakoita valmistetaan nykyisin noin 3000-4000 kpl tunnissa. Tuotevalikoimaa on viime vuosina laajennettu uudenlaisilla, asiakkaille räätälöidyillä tuotteilla mm. bao-höyrysämpylä, perunabriossisämpylä ja mustikkakukko.
Henkilöstö
Tällä hetkellä yrityksen palveluksessa on 14 henkilöä. Henkilökunnasta suurin osa toimii karjalanpiirakoiden valmistuksessa ja edelleen täysin käsityönä tehtävässä piirakoiden rypytyksessä. Lisäksi henkilökuntaa on muissa tuotantotehtävissä, mm. taikinan teossa, puuron keitossa, paistamisessa, pakkaamisessa, kuljetuksessa ja myyntityössä.
Karelia á la carte
Vuonna 2015 Kotileipomo Riikonen Oy valittiin vuoden Karelia á la carte yritykseksi. Kotileipomo Riikonen on edelleen sitoutunut Karelia á la carte ruokamatkailu verkoston keskeisiin arvoihin, jotka ovat paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus ja luonto.
Parasta paikallista maistuvaa
Vuosien varrella Kotileipomo Riikosella on ollut myyntipisteitä Joensuussa kauppakeskus Metropolissa, Joensuun kävelykadulla ja Kontiolahdella Lehmon S-marketin yhteydessä. Nykyiset myyntipisteemme löytyy Joensuun torilta ja leipomon yhteydestä Kontiolahdelta Lehmosta.
Tuoreita tuotteita toimitamme Joensuun talousalueelle ja pakastettuja koko Suomen alueelle.
Riikosen leipomaa
Laadukkaista raaka-aineista. Aitoja makuja. Hyvää palvelua.